Zařídit si profesionální kuchyni není jednoduchá záležitost. Vše musí být v souladu s hygienickými požadavky a speciálním vybavením, bez kterého to nepůjde.
Investovat do kvalitních produktů se vždy vyplatí
Při zařizování profesionální kuchyně je třeba pamatovat na mnoho různých faktorů. Především je nesmírně důležité mít takové zázemí, které bude odpovídat hygienickým parametrům. Je v podstatě jedno zdali se bude vařit v hotelu nebo v jiném zařízení. Podle zákonné vyhlášky Ministerstva zdravotnictví je třeba dodržet všechny požadavky na provoz kuchyňských zařízení. To se nejedná jen o vhodné prostory, kde se bude vařit, ale i o správné gastro vybavení, které by se rozhodně nemělo podcenit. Při přípravě jídla a práci s ním se zkrátka vyplatí dodržovat nejen správnou hygienu a čistotu, ale i používat kvalitní zařízení.
Dobrá rada je nad zlato
Každý jednou nějakým způsobem začínal a tak není od věci se obrátit na někoho, kdo má dlouholetou praxi a zkušenosti. Navíc poradí a pomůže nejen ve výběru materiálu, ale i s celkovým vybavením, ke kterému rozhodně patří gastro nábytek, spotřebiče a nesmí se zapomenout ani na gastro profesionální lednice a mrazáky.
Lednice jsou nesmírně důležité:
- Slouží k uskladnění a uchování všech potravinářských surovin a také hotových pokrmů.
- Rozhodně je třeba zaměřit se na ekologická chladiva a s dobrým výkonem.
- Důležitý je samotný povrch, a pokud bude z nerezové oceli, tak bude mít velmi pěkný vzhled, ale také se bude dobře udržovat.
- U vybraných značek se pro změnu ocení provozní spolehlivost a stabilní funkčnost, vzhledem k tomu, když budou umístěny ve velmi teplých podmínkách.
Srdce kuchyně
Profesionální gastro kuchyně může mít skvělé a značkové vybavení, ale když bude chybět sporák, tak toho kuchaři moc neuvaří. Naštěstí ani ten nezůstává se svojí nabídkou pozadu a stačí si jen vybrat tu nejvýhodnější verzi či kombinaci. V nabídce nechybí plynový gastro sporák s výkonnými hořáky nebo klasický elektrický, také si lze vybrat sklokeramickou verzi nebo na speciální nádobí použít indukční. Kdo si přece jenom nechá poradit od odborníků, tak může získat sporák pěkně na míru a to buď samostatně stojící, nebo v nějaké sestavě varných spotřebičů, což je v dnešní době více žádané a také praktické.